Renault Arkana изненади на слалом тестот 77km

Моделот наречен Arkana во Европа, а на накои пазари и како Megane Conquest, „падна  во рацете на шпанската редакција km77,,,

Како што објави самиот km77.com, Megane Conquest му обезбеди на возачот удобно чувство при реакциите на автомобилот бидејќи управувањето е прецизно.

Електронските помагала за стабилност не го запираат автомобилот нагло.

Во моментите на максимална поддршка, десното задно тркало се крена за неколку сантиметри од подлогата (асфалтот) но според Шпанците, ништо загрижувачки.

Сепак, по малку е изненадувачки, кога се знае дека во истата вежба SUV од компактната класа на Французите, Renault Kadjar го стори тоа без никакви тенденции за летање.

Но, една од причините како што наведуваат од екипата од Шпанија е и асфалтит . Тестот на Renault Kadjar е направен на стариот асфалт, а Arkana е тестирана на новиот.

Тоа секако значи дека и резултатите неможат во целост да се споредуваат.

Солидноста на овој „испот“ Megane Conquest (Arkana) реши да ја круниса со минување на полигонот со брзина од 80 км / ч.  Ни тоа не изгледаше лошо

Генерално, Renault Arkana  е еден од SUV моделите во својата категорија што најмногу ни се допаѓа ледајќи во останатите повисоко поставени од подлогата кандидати што беа ставени на испит оваа година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Archer -Летачко такси – лек за сообраќајниот метеж во Мегалополисите

Шефот на Daimler во одбрана на plug-in хибридите

VW инвестира во погони за производство на батерии

Hyundai се откажува од V8 мотори

Се подготвува Ford Megazilla -V8 мегабензинците не се предаваат

Сите нови возила со системи за спречување на пречекорување на брзината

Фабриката на Volvo Cars во Торсланд со целосно неутрален статус кон климата

Електричниот автомобил Airo го прочистува и воздухот!

Volkswagen официјално започна и голем проект на грчкиот остров Астипалаја