Renault Zoe такси што самостојно вози!

Renault, Transdev Group, IRT SystemX, VEDECOM и универзитетот Paris-Saclay го започнаа проектот „The Paris-Saclay Autonomous Lab”

Целта на „The Paris-Saclay Autonomous Lab” проектот е транспортот со автономни возила да стане реалност во Франција.

За реализација на овој проект се користат три Renault Zoe автономни возила.

Па така ако имате желба да се возите со ова такси, треба да ја симнете апликацијата Marcel.

По што , со поммош на вашиот паметен мобилен телефон се станува лесно и едноставно, односно такси автомобилот, без возач ве вози до саканото одредште!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

„Storie Alfa Romeo“, деветта епизода – 8C Competizione!

Мафијата во Италија од дрога заработила колку и Fiat од продажба на возила

„Storie Alfa Romeo” осма епизода- Дизајн, спортски дух и иновации: модел 156 автентичен  успех на брендот

Прв лет на патнички електрично- хидрогенски авион во В. Британија

Storie Alfa Romeo, сeдма епизода – Револуција на форми и бои: модели 33 Stradale, Carabo и Montreal

Јахта Tecnomar Lamborghini 63

Ford GT Le Mansory – тјунинг што ве обзема?

“Storie Alfa Romeo” 6-та епизода: Duetto, италијанскиот пајак го освојува Холивуд

„Storie Alfa Romeo“, петта епизода: Alfa Romeo спортска лимузина во служба на законот