Rivan со кујни на извлекување како дополнителна опрема!

Cтар –ап (Start up) компанијата за електрични возила, Rivian, неодамна покажа концепт на  pick-up возило, една од главните интересни црти на истото била кујната на извлекување, што судејќи според се ќе биде дел од дополнителната опрема …

Деновиве, Rivian, на Twitter, одговорил на прашањето од еден корисник, а истото гласело: „ Дали тоа (кујната)  навистина ќе биде достапна опција?”, со: „ Да, ќе биде достапна и тоа веднаш по лансирањето на моделот на пазарот.“ Првите сериски Rivian pick-up возила, инаку, на пазарот се очекуваат во наредната 2020 година.

Кујната на извлекување во многу ќе го олесни готвењето на off-road патеките, или пак излетите во природа со приготвување на свежо зготвена храна.

Мини кујната е сочинета од две електрични рингли, површина за подготвување, и греб елемент за кафе или топли пијалоци.

Покрај сето тоа, оваа мобилна кујна нуди и место за складирање на основниот прибор за јадење.

Кај concept pick-up верзијата кујната се извлекува од товарниот простор зад кабината, просторот што во Rivian го нарекуваат „ тунел за опрема“.

Кај обичниот Rivian pick-up (без кујната како дополнителна опрема), спомнатиот простор е наменет за дополнителен товар (багаж) што возачот и совозачот ќе го спакуваат.

Токму како и pick-up, и елементите од кујната работат на електрична енергија, односно на батеријата од возилото.

Тоа е одлично искуство за сите кои сакаат да готват со “нула емисија на штетни гасови.

Иако од Rivian веќе потврдија дека кујната ќе биде достапна за нарачување, се уште не е познато дали ќе мора да се “заокружи“ при купувањето на возилото, или ќе може и дополнително да се купи и да се вгради во возилото.

Исто така, се уште не е познато дали оваа мобилна кујна ќе може и да се извади (отстрани) кога не е потребна, а ослободениот простор „тунелот“ да се искористи како простор за дополнителен багаж.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

„Storie Alfa Romeo“, деветта епизода – 8C Competizione!

Мафијата во Италија од дрога заработила колку и Fiat од продажба на возила

„Storie Alfa Romeo” осма епизода- Дизајн, спортски дух и иновации: модел 156 автентичен  успех на брендот

Прв лет на патнички електрично- хидрогенски авион во В. Британија

Storie Alfa Romeo, сeдма епизода – Револуција на форми и бои: модели 33 Stradale, Carabo и Montreal

Јахта Tecnomar Lamborghini 63

Ford GT Le Mansory – тјунинг што ве обзема?

“Storie Alfa Romeo” 6-та епизода: Duetto, италијанскиот пајак го освојува Холивуд

„Storie Alfa Romeo“, петта епизода: Alfa Romeo спортска лимузина во служба на законот