Руси и се е можно – Од Bentley направил тенк!?

Русите се просто вљубени во тенковите, a ова е воедно и доказ дека најрадикалните преработки на автомобили доаѓаат токму од најголемата по површина земја во светот…

Ако сете помислиле дека Bentayga е најспособниот, односно, нај прооедн  модел на Bentley на терени надвор од асфалтот, навистина многу сте се излажале .

Некаде во Русија постои Bentley Continental GT кој е едноставно речено незапирлив.

Некогаш преубав расен GT модел завршил во рацете на еден Рус на кој теренските пневматици, како и за теренски возења штимувано потпирање не му биле доволни во креирање на моќен, а атрактивен „теренец“.

Тој отишол неколку, море и повеќе, чекори понатаму и се одлучил за погон со гасеници.

А тоа преведено на најобичен јазик значи претворање на луксузниот GT во вистински тенк!.

За жал, бидејќи бензинскиот агрегат, со 12 цилиндри, поставени во форма на латинската буква –W, со работен волумен од 6,0-литри и со турбо полнач бил „мртов“ и барал нови турбини.

Поради тоа сопственикот се одлучил за многу поевтино решение и во својата креација на гасеници вградил бензински мотор со осум цилиндри поставени во форма на латинската буква V, со работен волумен од 4,3-литри, позајмен од Toyotа Crown, заедно со механиката што оди со истиот.

По проблемите со кои се судирал на почетокот, како што се испаѓањето на гасениците при возењето во свиоци, истите се затегнати и овој луксузен тенк почнал правилно да функционира.

Ние во овој прилог ви нудиме и видео запис  што ќе ви ја раскаже сета постапка на оваа преработка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

„Storie Alfa Romeo“, деветта епизода – 8C Competizione!

Мафијата во Италија од дрога заработила колку и Fiat од продажба на возила

„Storie Alfa Romeo” осма епизода- Дизајн, спортски дух и иновации: модел 156 автентичен  успех на брендот

Прв лет на патнички електрично- хидрогенски авион во В. Британија

Storie Alfa Romeo, сeдма епизода – Револуција на форми и бои: модели 33 Stradale, Carabo и Montreal

Јахта Tecnomar Lamborghini 63

Ford GT Le Mansory – тјунинг што ве обзема?

“Storie Alfa Romeo” 6-та епизода: Duetto, италијанскиот пајак го освојува Холивуд

„Storie Alfa Romeo“, петта епизода: Alfa Romeo спортска лимузина во служба на законот