Салонот во Детроит во Септември, а во Париз во Октомври годинава

По неколку одложувања и откажувања во текот на 2020 и 2021 година, салонот за автомобили во Детроит ќе се одржи оваа година и тоа кон крајот на летото и почеток на есента, во септември…

Поточно, организаторите го најавуваат саемот во периодот од 14 до 25 септември 2022 година, а 14 и 15 септември се резервирани за претставници на медиумите.

Да потсетиме, последниот саем во Детроит се одржа во јануари 2019 година.

Салонот за автомобили во Париз е потврден за оваа година, а истиот би требало да се одржи од 17 до 23 октомври.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Fiat 500 electric најпродаван EV автомобил во Европа

Mercedes B Class во 2025 година ќе замине во историја

Новиот Mercedes GLC на најавни слики

Tеsla повлекува 130.000 возила

Toyota годинава очекува пад на оперативниот профит

Признанија на списанието Autocar за Питер Шрејер и Kia EV6

Mercedes на вонреден сервис повикува речиси 300.000 автомобили

Можно враќање на GM во Европа

Цените на бензините повторно растат, дизелот поевтинува