Scania NXT концепт возило- дење вози патници, ноќе транспортира смет!

Концептот е навистина екстремно практично возило, но дали може да заживее на реалниот пазар во иднината?

Се чини дека градскиот транспорт добива нова рамниште поинакво од досега со радикално практична филозофија.

Имено, Scania, деновиве, претстави возило NXT,  а моделот е концепт на автѕономно возило ( самостојно управува), при што треба да се потенцира дека едновремено е и со целосно електричен погонски систем.

Осмислено е така да може да се трансформира во две улоги и тоа во две дијаметрално спротивни улоги на користење !

Едната е превоз на патници во текот на утринските и на вечерните часови.

Преку денот пак би правел испораки на стоки, а додека доцна во ноќта би го собирал сметот .

Навистина необична комбинација на употреба што можеби и би можело, еден ден, и да заживее.

Секако претходно, експертите би требало да пронајдат соодбетно решение за евентуалните непријатни мириси што би останале по транспортот на сметот до градските депонии …

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Mach- E – новиот Ford Mustang на струја и тоа не е единствената новост!

Ajlani Drakuma – уште еден хипер автомобил од ОАЕ

Auto Bild ги додели наградите „Златен волан“ за најдобрите по класи автомобили

Range Rover најави crossover за 2021 година

Седиштата на Ford ќе мерат влажност на воздух,ќе полнат мобилни…

Италијанската полиција во флота добива и Suzuki Jimnу!

Maserati GranTurismo Zeda

Lexus  сопроизведен целосно електричниот модел за 10 дена во Кина

Кои се доверливи а кои треба да се избегнуваат, покажа TUV прегледот на 9 милиони возиламодели