Се вжештува атмосферата во премиум лигата – Аudi најави нови модели!

Производителот на премиум модели од Инглоштад, деновиве, најавува  големи нешта што треба да се појават на автомобилската сцена …

Производителот на автомобили од Германија, член на светото премиум тројство, најави големи новитети за актуелната 2020 година.

Станува јасно дека поттикот од големото ривалство со Mercedes-Benz GLS и BMW X7, го предизвикува и самиот да се веетне во оваа приказна со својот нов SUV модел – Q9.

Истовремено, моделот TT во продолжена верзија, со четири врати, донесува уште повеќе спортски „дух“ во марката со четири прстени во логото.

Освен стандардната верзија, се очекуваат уште и mild- хибридни варијанти на погонски системи.

Се повеќе е јасно дека тоа може да се толкува како своевидна најава за Audi e-tron GT concept креацијата на инженерите, конструкторите и дизајнерите на компанијата .

Нам ни останува само да бидеме трпеливи и да почекаме овие големи најави да се потврдат и официјално, од првите луѓе на Компанијата …

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новата генерација на Ford Mondeo пристигнува 2021

Карлос Гон Nissan ќе банкротира за две до три години!

Голем трансфер во автомобилската индустрија: Шефот на SEAT на чело на Renault!

Брисел Осло и Париз ги протераа автомобилите од центар на градот

Ми-Да Гранд Моторс е новиот единствен овластен импортер HYUNDAI  во Македонијa

Tesla Model Y кон крајот на годинава

Шест финалисти конкурираат за титулата Автомобол на годината во Македонија

Брз и успешен старт за Ssang Yong и Аутомакедонија

Dacia со секоја година се подобра и подобра