SEAT најавува потполно поинаква мобилност

 

Во блиска иднина Шпанците подготвуваат навистина интересна алтернатива на урбаното движење

Веќе петта година едно по друго Seat се подготвува за учествување на Mobile World Congress, (Глобалниот Саем на мобилната технологија и на поврзаноста).

Нивната најнова креација најлесно може да се објасни со компарација или асоцијација на познатото – SEGWAY превозно средство (насловната фотографија).

На тој начин Seat продолжува да ја спроведува иницијативата “5G Connected Car”  заедно со телекомуникацискиот гигант од Шпанија –  Telefónicа, за да што е можно побрзо би го иницирале и заживеале трендот на автономното возење кај автомобилите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Fiat тивко, без голема помпа подготвува освежување на својата гама

Помал SUV на Fiat за пазарите во Јужна Америка

Tesla Model 3 – Запрено производството поради премногу проблеми!

KIA во првото полугодие со одлична продажба!

В. Британија со повеќе станици за полнење на EV од бензински пумпи!

Во сила Законот за субвенции на нови и половни поеколошки возила

Фрлање догорче од цигара од автомоби во Грција може да ве чини возачка дозвола

Компактниот Jaguar и crossover coupe на BMW платформа!

Hyundai Nexo со oдлична оцена од IIHS