Што значи сообраќајниот знак!

Во Германија би можеле да наидете на овој сообраќаен знак – задебелен црн круг и црна точка во него …

Едно истражување во сообраќајот покажа дека дури и Германците не знаат за каков знак станува збор. Во основа е многу едноставна: патоказ со црна точка во црн круг го означува центарот на градовите.

Според специјализираните портали, тоа е една од поновите знаци во Германија, за прв пат е поставена на патиштата во 2007 година.

Затоа, можеби е разбирливо што само една четвртина од возачите го препознаваат.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

На еден пат во Холандија властите ги потикнуваат возачите да возат побрзо

Hyundai Casper во производство од 15 септември

Полициски дронови ловат сообраќајни прекршители во Полска

Land Rover работи на перформанс Defender

Три верзии на електричниот ID. Buzz „иконата се враќа на голема врата“

Tesla Систем на автономно возење месечината ја препознава како жолто светло на семафор

Pininfarina Batista во 128 милиони комбинации!

Обновена Lada Niva Bronto

Volkswagen Atlas Cross Sport GT Concept