Škoda Scala воодушеви на EuroNCAP тестот!

Новиот компактен модел се одликува со инзвонредна активна и паасивна безбедност …

Во категоријата за заштита на возрасните патници во автомобилот, пространиот комопакт на Чесите добил 97 % од сите можни бодови.

Исто така, како додаток на се Scala доби шест бодови за заштита на велосипедистите.

Тоа е уште еден голем успех за новиот модел и потврда за неговите високи квалитети.

Новата Škoda доби максимални оценки од пет ѕвездички во сеопфатниот тест на независната Европска програма за процена на новите автомобили (Euro NCAP).

Тоа го позиционира во рангор на најсигурните возила во неговата категорија, со врвнои карактеристики за заштита на возразните патници и за велосипедистите.

Покрај тоа и во однос на сигурносните технологии и асистенцијата во возењето се покажа на високо ниво.

Со сето тоа овој нов адут на Škoda ги има сите предуслови за постигнување на нови рекорди во продажбата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Совети: Игнорирајте ги автостоперите и повикувањата да запрете

Прегревање на моторот на екстремни жештини – еве го лекот!

Во Србија патарините поскапеа за 12%!

DS 3 Crossback совршен почеток одличен на EuroNCAP тестот

Екологија- Ford рециклирани пластични шишиња за подници во автомобилот

VW T-Cros со пет ѕвездички на Euro NCAP Crash Test

До 2025 година VW ветува 36.000 полначи за EV на просторот на Европа!

Наредната зима сообраќајниците наместо со сол ќе се посипуваат со шеќер

Range Rover Evoque пет од пет ѕвезди на тестот за безбедност