Škoda во февруари продаде над 90.000 модели!

Škoda на глобално рамниште во февруари испорача 90.900 автомобили, што поради намалената побарувачка во Кина, е со 2% под минатогодишното ниво за истиот месец

Škoda има респектабиле настап на пазарот во минатиот месец – февруари пред се во Западна Европа, каде достигна 41.100 автомобили или со 7,2% повеќе во споредба со февруари 2018., при што во  Германија, постигна пораст од +11,5%, во Швајцарија е +36.4%, а во Франција +14,4%.

Резултатот на Škoda во Централна Европа е на ниво од 17.300 возила (-6.1%), а во Источна Европа се забележан пораст (+13.1%.)

Најдобро продаваниот автомобил на Škoda во февруари на глобално ниво била Octavia и покрај помалата продажба од истио месец лани (26.400, -16.9%), а потоа се подредуваат Fabia (15.700, -4.4%), Rapid (13.000, -10.3%), Kodiaq (11.200, + 9,9%), Karoq (10.300, + 71.5%), Superb (8200, -27.5%), Kamiq (3000) и CityGo (3100, + 21.1%).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Fiat тивко, без голема помпа подготвува освежување на својата гама

Помал SUV на Fiat за пазарите во Јужна Америка

Tesla Model 3 – Запрено производството поради премногу проблеми!

KIA во првото полугодие со одлична продажба!

В. Британија со повеќе станици за полнење на EV од бензински пумпи!

Во сила Законот за субвенции на нови и половни поеколошки возила

Фрлање догорче од цигара од автомоби во Грција може да ве чини возачка дозвола

Компактниот Jaguar и crossover coupe на BMW платформа!

Hyundai Nexo со oдлична оцена од IIHS