Снимен новиот Rolls Royce Ghost

Деновиве се појавија „шпионски“ фотографии на добро маскираниот  Rolls-Royce Ghost модел, „уловен“ за време на тестирањето на легендарната патека Нирбургринг…

„Помалиот брат“ на Phantom нема да го ре дефинира брендот Rolls-Royce, тука само ќе го измени дизајнот на актуелната генерација.

Се разбира, сето тоа ќе биде проследено и со неколку промени што треба да го направат по модерен и по привлечен за и така екстремно избирливите купувачи на екстра луксузни автомобили.

Очекувано, најголемите промени ќе бидат сместени под елегантната креација од лим.

Почнувајќи од платформа изработена од алуминиум што ќе го направи компатабилен со хибриден погонски систем, па преку унапредената верзија на  twin-turbo бензинскиот агрегат, што располага со работен волумен од 6.6-литри и со 12 цилиндри поставени во форма на латинската буква  V.

Внатрешноста, јасно, ќе ја следи традицијата на престижната марка кога станува збор за дизајнот и за врвниот квалитет на материјалите и на изработката.

А од новитетите што ќе бидат понудени треба да се потенцира наплив на унапредена технологија.

Втората генерација на моделот Rolls Royce Ghost, на пазарот, се очекува да се појави во текот на наредната 2020, но истиот ќе биде модел за следната 2021 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Honda глобално повлекува над еден милион возила!

Неизвесна судбината на Mitsubishi  на европскиот пазар

VW инвестира две милијарди евра во EV

Салонот за автомобили во Женева можеби засекогаш замина во историјата!

Германија – Преполни плацови со нови возила купувачите претпазливи

На глобално ниво Renault отпушта 15.000 работници!

Пазарот во Германија полека заздравува

Пресврт: РКЕ со одлука за поевтинување на горивата од полноќ!

Продолжува окрупнувањето во авто- индустријата: Алијанската меѓу Ford и Volkswagen се официјализира