Страничното паркирање никогаш полесно

Иновацијата претставува прв функционален систем со тркала што се вртат за  360 степени и што страничното паркирање го прават  лесно како дишење!

Во Protean Electric веќе добиле неколку повици од производителите на автомобили, што е заинтересирани за овој концепт .

Компанијата од Велиа Британија – Protean Electric  развила нови тркала за електричните возила што во еден пакет, односно модул на тркало вклучува електричен мотор, единица за управување и , секако, тркало.

Овој систем овозможува тркалата да се вртат за 360 степени, а сето тоа во ногу го олеснува паркирањето и маневрирањето на тесен простор.

Автомобилите од иднината навистина ќе се паркираат – странично, под агол од 90 степени!!!

Според зборовите на експертите од  Protean Electric, моторите во тркалата се поефикасни од сите останати опции, бидејќи таа се намалува загубата на силата.

Потпирањето е мулти-линк со spider (пајак) од`, односно со ротација, што овозможува вртење на тркалата.

Но тоа не е се, потпирањето е воздушно и овозможува кревање и спуштање. Во Protean Electric веќе добиле неколку повици од големите производители на автомобили, што се заинтересирани за овој концепт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Peugeot управувач: Од едноставна “рачка” до мултифункцонален управувач

Во BMW применета вештачка интелигенција за фарбање каросерии

Ferrari нема да произведува електричен супер автомобил -струјата се уште заостанува со перформансите!

Според Ford: Ford Focus ST e супериорен во однос на VW Golf GTI

EuroNCAP со нови прописи и построги критериуми

Политики за поттикнување на употреба на автогас

Благодарение на Tesla и FCA е надвор од казнената зона за флотна емисија на штетни гасови

Porsche предвидува: моторите во иднина ќе растат

Радосна вест за моторџиите- Androi Auto и за мотоциклите!