Супер компјутер за автономни автомобили на NVIDIA

Од NVIDIA претставија суперкомпјутер на дланка – DGX SuperPod кој обезбедува светски рекорд во супер пресметување….

Технoлошкиот гигант NVIDIA , деновиве, го претстави својот супер компјутер, што го понесе името DGX SuperPOD.

Овој супер сметач, инаку, ќе се користи во изградбата на автономните возила.

Од Компанијата велат дека овој суперкомпјутер ќе обезбеди инфраструктура базирана на вештачка интелигенција што ќе ги задоволи потребите на автономна програма за распоредување на возилата.

Исто така од NVIDIA тврдат дека овој суперкомпјутер е втор најбрз во светот.

Истиот е изграден за само три недели со 96 NVIDIA DGX-2H суперкомпјутери и Mellanox технологијата за интерконекција

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Audi A8 уште по напреден со нова иновација- паметно потпирање!

VW со нов мануелен менувач ќе ја намали потрошувачката за 5%

Првиот Toyota Prius PHV со соларни панели !

ZF co паметна трансмисија на силата!

Ducato MY2020 electric: повеќе технологија, поeфикасeн и со поголема вредност!

Поминаа  60 години откако Volvo ни го подари безбедносниот ремен!

Претставена автономната BMW Series 7!

KIA и Hyundai- Дополнителни инвестиции во автономни возила

ACEINNA со нова сензорска единица за инерцијални мерења!!!