Takata му стави „сол на опашот“ и на McLaren!

Производителот на воздушни перници од Јапонија -Takata од поодамна е на првото место на листата на најголеми отповици во историјата на автомобилската индустрија, a најнова нивна „жртва“ е McLaren.

Кога еден производите на мали серии на супер автомобили ќе отповика дури 2.792 автомобили, тогаш е јасно дека повеќето сопственици на нивните модели ќе мораат да имаат вонредна посета на сервисите на компанијата.

Со отповикот се опфатени моделите: MP2-12 произведени во  2012 и во 2013 година, 650S произведени помеѓу 2014 и 2016 година, 675LT произведени 2015 и  2016 година како и примероци од моделот 570 произведени помеѓу 2015 и 2017 година.

Статистичките податоци покажуваат дека досега, поради неисправни воздушни перници на производителот Takata, ширум светот  живот загубиле 24.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дузина (12) автомобили на новиот Euro NCAP crash тест

Аутомакедонија со зимски сервис по супер поволни услови!

Екологија и Renault од пластични шишиња до нов ентериер!

Ексклузивно: Новиот Mercedes-Benz Actros – Камион на годината за 2020

За еколошко и поекономично возење авт- плин во  „Аутомакедонија“

ZF и Danfoss партнери во развој на е-погони

Citroën  Jumpy: прв модел подготвен за електрификација

Peugeot товарна гама: „Од професионалци за професионалци“

Hyundai HDC-6 Neptune Concept со горивни ќелии