Tesla заборавен на постојката за полнење EV – сопственикот заминал на одмор!

Електричен автомобил Tesla на жител на Амстердам веќе полни два месеци е вклучен во истиот јавен полнач, за жал и на локалното население, иако се чини не вознемирува никого во локалната Власт, п ниту кај сообраќајните офицери …

Но, очигледно има толку многу места за дополнување што општината не интервенира.

Амстердам нема правила кои го спречуваат „присвојувањето на полначите за електрични автомобили“, па не се преземаат никакви мерки по ова прашање против луѓе како сопственикот на овој модел на Теslа, пишуваат специјализираните портали.

И општината не гледа никаков проблем во долгото стоење на станицата за полнење.

Имаме голема мрежа на станици за полнење во Амстердам, вели портпаролот на општината.

Малку бизарно, но од општината велат дека ќе стапат во контакт со сопственикот штом ќе се врати од одмор бидејќи во моментов нема национални регулативи за долгорочнo „мирување“ на станицата за полнење на EV.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

GМ се враќа во Европа со понуда на електрични возила

Ferrari ќе произведува возбудливи EV

Подновен Chery Tiggo 5x

Ferruccio Lamborghini стана член на Автомобилската куќа на славни

Тesla со сопствена лента на граничен премин

Се подготвува наследник на Bugatti Chiron

Полицијата на Франција го обожава иноцскиот радар

Маск сака брзи сервиси за моделите на Tesla како тие во pit-stop на F1

Toyota ја разви новата Tundra анализирајќи ја таа што поминала милион милји