Total ја купува најголемата мрежа електрични полначи во Лондон!

Францускиот производител на нафта и нафтени деривати Total најави купување мрежа на станици за електрично полнење во Лондон…

Total ја потпиша аквизицијата на Blue Point London од групацијата Bolloré.. Со оваа трансакција, Total го презема управувањето и работењето на Source London, најголемата мрежа за полнење на електрични возила во градот, која вклучува повеќе од 1.600 станици за полнење во главниот град на Велика Британија.

Лансирана во 2010 година, оваа мрежа е развиена во соработка со лондонските околии и во моментов претставува повеќе од половина од електричните станици за полнење во главниот град.

Оригиналните изгледи за раст беа поддржани од амбицијата на Лондон да биде град со нула јаглерод до 2050 година, особено со цел да се зголеми полнењето на десетина пати во рок од пет години.

Total исто така се обврза да ја снабдува оваа 100% мрежа за полнење со електрична енергија, која ќе ја снабдува од обновливи извори, нејзината подружница Total Gas & Power Limited .

Веќе активна во инсталацијата и работењето на мрежите за полнење во градот Амстердам (Холандија) и регионот Брисел-главен град (Белгија), оваа аквизиција во Велика Британија ја зајакнува позицијата на Total како клучен играч за електрична мобилност во Европа.

Групацијата на тој начин го продолжува својот развој во поголемите европски градови, во согласност со нејзината амбиција да работи со повеќе од 150.000 станици за полнење електрични возила до 2025 година.

„Комбинирање на постојните инфраструктури на денешницата и знаењето на Тotal за инсталирање работење и управување со јавни мрежи за полнење електрични возила, започнуваме нова фаза, поддржувајќи го проширувањето на електричната мобилност во Лондон. рекол Алексис Вовк (Alexis Vovk), претседател, на Маркетинг и услуги во Total.

„Во соработка со нашите партнери и локалните власти, ќе можеме да одговориме на силниот раст на побарувачката за патарини на улица и потребата за нови решенија за мобилност за корисниците на Лондон.

Овој трансфер на активност нема да влијае на сегашните корисници Source London.

Tрансакцијата треба да биде затворена до крајот на годината.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Автомобили со мала потрошувачка на гориво

Поплавени над 200.000 автомобили, купувачите би можеле да бидат измамени

Поради конструкциска грешка отпаѓаат делови од Tesla Model 3!

Есенско возење – подгответе се за сезоната на дождови

Миење на моторот може да донесе повеќе штета одошто корист

Peugeot 108 и Citroen C1 веќе не се произведуваат

Добро е да го вклучите клима уредот и во есен и во зима

Производители на гуми што подобро да не се ваш избор

Кои автомобили најчесто се расипуваат, дизел, бензински, хибридни, plug-in хибриди