Toyota Land Cruiser LEGO во сооднос 1:1

Станува збор за нарачка на Al-Futtaim Motors, увозник на Тоyоtа за Обединетите Арапски Емирати…

При конструкција на овоj популарен теренец од Lego коцки са искористени 440.000 LEGO елементи.

При тоа се потрошени се и 2.688 работни часа за да се „скоцка“  овој Toyota Land Cruiser LEGO .

Инаку тоа е првиот LEGO модел на Toyota Land Cruiser 300 во светот од ваков вид, во сооднос 1:1, односно во исти димензии како и легендарното теренско возило на Јапонците.

Како и да е погледнете го видео клипот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Отповик на Chiron Pur Sport поради проблеми со гумите

Niutron NV

Porsche прв ЕV што совладал висинска разлика од 4.842.967 метри

Noble M500

Hennessey  Venom F5. со ергеле моќно 1.817 КС

Bugatti го претстави својот ромобил Bytech

Жената Астронаут од проектот SpaceX место Tesle избра друг EV

Tesla Model S поминал 1,5 милиони километри!

Редок класичен Chevrolet Corvette