Toyota со најава на премиера на нов компактен „работник“

Потполно нова Toyota PROACE CITY ќе дебитира на 30 април на салонот за автомобили во Бимингем, Велика Британија…

Новиот PROACE CITY ќе и овозможи на Toyotа силна застапеност во клучен сегмент – компактни возила, зголемувајќи ја понудата и привлечноста на својата палета лесни комерцијални возила.

Новиот PROACE CITY ќе се приклучи на PROACE средното тешко комби и на  pick-ap возилот Hilux за дополнително да ја засили присутноста на Toyotана европскиот пазар на лесни комерцијални возила, каде продажбата на компактни товарни комбиња учествува со околу 35%.

Новиот PROACE CITY е резултат на успешната соработка помеѓу Toyotа и Групата PSA, која е докажана со производството на семејството средно тешки товарни комбиња PROACE.

Сите детали за новата Toyotа PROACE CITY, како погонските системи, верзиите и димензиите , ќе бидат објавени на крајот на месецов за време на светската премиера во Бирмингем.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Hyundai Venue и официјално во Њујорк 2019!

Подновениот Audi R8 претставен во Њујорк 2019

Peugeot 508L PHEV со глобално деби на Шангај 2019

Глобална премиера на Porsche Cayenne Coupe во Шангај 2019

Renault City K-ZE електричен SUV промовиран во Шангај 2019

Шангај -светска промоција на првиот целосно електричен автомобил на Aston Martin

Во Шангај VW покрај Uz I.D. Roomzz concept и со SMV Concept и SUV Coupe Concept

Volkswagen ID. Roomzz Concept во Шангај 2019

Уловен новиот Ferrari FXX K Evo