Тринаесет годишната ќерка на Кен Блок зад воланот на Gymkhan Ford Escort со 355KС

Прилично е лудо како работите се менуваат од ден во ден тука во Јута, пред една недела моето семејство и јас изградивме мини-Gymkhana GRiD workshop тренинг курс во рамките на мојата работилница Hoonigan Racing, вели во видеото популарниот мајстор на четири ткала што прави невоможни изведби со автомобилите…

А неделава, продолжува тој во видеото, ќерка ми Лија и јас сме на вистинска тркачка патека и тоа потполно сами.

Со мојот Ford Escort Mk2 RS од 1978 година и нестрплива тринаесетгодишна тинејџрка која покажува поголем интерес за најубавата уметност на HOONING (дрифтање).

Мислев дека ова ќе биде совршена можност да го искористам ограниченото повторно отворање на UMC (Utah Motorsports Campus) за еден час од GYM-Class , предавајќи  и на ќерками Лија соодветна техника за дрифтање !

И покрај тоа што RWD Gymkhana Escort може да биде една од „полесните“ автомобили во возниот парк – таа брзо учи дека тоа и не е баш толку лесно како што изгледа.

Но, ќе мора да ја гледате целата епизода за да видите како се однесува на нејзиниот прв настап!

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

Hennessey Performance Jeep Grand Cherokee Trackhawk со1012 KС

Mazda RX-Vision GT3 (2020): Со „огнено крштевање“ на PlayStation повикува на враќање на Wankel мотор

Ќе ја биде – нема да ја биде – Alpine ќе опстане како производител на електрични возила

Spiderman ќе вози Hyundai Sonata

Најпознатиот автомобил на Џeмс Бонд повторно во производство- Цена „боли глава”

Екстремна заштита: Блиндирана G Class што ниту 13 кг. TNT не и можат ништо

Одложено пристигнувањето на Ford Mustang Mach-E во Европа

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите