Тркачкиот Ferrari 488 GT3- нов адут за GT шампионатите!

Натпреварувачкиот Ferrari 488 Challenge Evo своја промоција имаше на настанот 2019 Ferrari Finali Mondiali…

Станува збор за дотерана верзија на Ferrai 488 Challenge, што тука подразбира унапредена аеродинамика (во соопштението до медиумите е наведен и податокот за зголемена 30-% аеродинамична ефикасност), поголем downforce од претходно, нови Pirelli пневматици (275/675-19 напред и 315/705-19 назад), подобрено управување и подобрен систем за сопирање.

Во внатрешноста се истакнува поинаков волан (развиен врз основа на искуства добиени со моделите FXX-K Evo и 488 GTE), a тука е и новата задна камера. Во однос на агрегатот тоа и натаму е моторот со работен волумен од 3,9-литир, со осум цилиндри поставени во форма на латинската буква  V, со моќ од 670KS.

Инженерите ја промениле аеродинамиката на 488 GT3 Evo 2020 за да ја зголемат стабилноста на автомобилот, со нов преден дизајн со што 488 уште подобро се лепо за асфалтот.

Повеќе од 18.000 часови на пресметувања и на CFD симулација, проследено со со испитување на ветерниците за производство на електрична енергија, „влегле“ во дизајнот на новиот одбојник со помал преден дел под фаровите. Неверојатно  Таквите нешта се потврда дека Ferrari повторно ќе биде високо позициониран во трките на GT шампионатите..

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

За Ford Bronco нема непристапен терен!

Tesla подготвува уште еден pick-up, покрај Cybertruck

Infiniti станува Nissan plus!

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha

BMW M2 (2021): нов ултра-спортски дериват на баварскиот компактен тркач