Целта на Jeep е  да биде „нај зелениот“ SUV бренд до 2022 година

Од Jeep  најавија дека нивната понуда до 2022 година ќе биде целосно електрична или пак хибридна, изјавил, помеѓу другото, глобалниот шеф на марката…

Тоа е тврдење со голема тежина и значење, но Jeep е убеден дека може да стане „најзелениот SUV бренд во светот“ до 2022 година, со електрифицирање на сите модели во својата понуда.

Тоа го потврди Кристијан Меуниер, глобалниот претседател на Jeep.

Со оглед на тоа што марката во моментов е позната по агрегат си со осум и со шест цилиндри поставени во форма на латинската буква V, има навистина многу работа за да се заработи ознаката „најзелена SUV марка“.

Според Меуниеr, сите модели ќе добијат plug-in хибридна или батериско електрична технологија до наведената 2022 година.

Електричната поддршка секако ќе ги направи почисти и по прифатливи за животната средина, но исто така и по економични во поглед на потрошувачката на горивото.

„Бевме навистина силен бренд, но веруваме дека идните Jeep модели ќе бидат најдобри досега. Така во 2009-та година на глобалниот пазар продадовме 300.000 единици, а таа бројка порасна на повеќе од 1,5 милиони денес,“ изјави покрај другото Меуниеr.

Од сето тоа произлегува дека еден од водечките менаџери во Jeep верува дека електрификацијата на моделите ќе помогне да продолжи растот на продажбата.

Ние му посакуваме на Jeep да ги оствари поставените планови во однос на еколошкиот аспект и да продолжи со раст и експанзија на светскиот пазар на возила…

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Volkswagen ID.4 дебитира во април на салонот за автомобили во Њујорк

Лажен Ferrari поскаш од оригинлен, нов!

Годинава се очекува промоциј на нови BMW M3 и BMW М4

Renault на годинешниот Rally Dakar настапи и со хибриден камион!

И возилата може да се одбранат од хулигани докажа Тesla Model 3„

Jaguar Land Rover со седишта што симулираат „џогирање“

Најпродавани автомобилски брендови во 2019 според focus2move!

По рекордната 2019 Lamborghini со големи планови за 2020 година

Познатото лондонско такси и во Токио!