Видео Најголемиот pick-up на светот

Идејата за гигантскиот камионотет доаѓа од Америка, каде овие возила се мега популарни но таквите возила, особено во последно време се посакувани и на други места ширум планетата…

Големите камиони се заштитен знак на Америка, но најголемиот сепак доаѓа од друга страна на светот.

Тој е шеик Хамад бин Хамдан Ал Нахјан.

Основата на неговиот огромен pick-up била и така огромниот Dodge Ram 4500, но ова е драстично продолжено возило.

Задниот бункер во должина има точно 4,88 метри, додека растојанието помеѓу оските е неверојатни 5,2 метри.

Таквиот џиновски pick-up се напојува со стандардниот  6,7-литарски дизел на Cummins.

И, ако се прашувате зошто шеикот се одлучил за ваква обработка, најдобриот одговор е затоа што може.

Имено, токму овој шеик е сопственик на најголемата колекција од 4х4 возила во светот

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ford Focus RS RX на Кен Блок продаден за 200.000 долари

Вака би можел да изгледа новиот Volkswagen Corrado и ни се допаѓа!

Нај-непристојни се возачите на BMW

Шведска станува вселенска сила- најавува лансирање на сателити

И Ferrari отповикува автомобили!

Најскапа гаража во светот

Fiat 500 Electric 3+1 со дополнителна трета врата

Dacia Duster Pick- up!

Скејборд голем колку лаптоп и на струја доаѓа од Јапонија