Видео: Tesla Cybertruck како армиско возило!

Веќе можевме да го видиме Tesla Cybertruck во полициското издание, a сега ни пристигнува дури и порадикална ревизија на електричниот pick- up на Илон Маск…

Зад овие преработки стои дизајнерот Јан Пиaзер (Jan Peisert), кој сакал да види дали Tesla Cybertruck може да се „снајде” и како воено возило.

И тука не мислиме  само како еколошка замена за Hummer, туку и на борбена верзија со три оски и топови, како и компактна изведба за извидување.

Како што ни објасни самиот дизајнер, целта била да се покаже широчината на улогите што Cybertruck би можел да ги исполни во иднина.

Ние сме најблизу, со вкусот, до тие најмалку радикалните, како што е оклопното возило за превоз до 12 војници, или извидничката верзија со интегриран дрон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

Hennessey Performance Jeep Grand Cherokee Trackhawk со1012 KС

Mazda RX-Vision GT3 (2020): Со „огнено крштевање“ на PlayStation повикува на враќање на Wankel мотор

Ќе ја биде – нема да ја биде – Alpine ќе опстане како производител на електрични возила

Spiderman ќе вози Hyundai Sonata

Најпознатиот автомобил на Џeмс Бонд повторно во производство- Цена „боли глава”

Екстремна заштита: Блиндирана G Class што ниту 13 кг. TNT не и можат ништо

Одложено пристигнувањето на Ford Mustang Mach-E во Европа

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите