Виртуелна кабина за иднината од Hyundai

Hyundai откри интересни детали од истражувањето што компанијата го спроведува во однос на идниот развој на автомоблскиот ентериер и можностите на кои би можеле да сметаме во некој од идните сериски модели на марката

„Постојано сме фокусирани на нови технологии што ќе ги направат нашите автомобил совршени, интуитивни и лесни за употреба од страна на корисниците“, коментира Реџина Кајзер, постар инженер во Hyundai Motor Europe Technical Center.

Од Hyundai потенцираат  дека врз основа на студии спроведени, а воеднои врз нивните сопствени конфигурации, но и на тие на конкуренцијата, имаат воочено проблем сомногуте копчиња и на воланот и преку централна табла.

Од брендот поставија за цел да го намалат нивниот број и да создадат исчистена површина, а екранот осетлив на допир, да ги замени познатите прекинувачи и лизгачи.

Основен елемент во концептот на новиот ентериер е достигнат минатата година, кога од Hyundai интегрираа во воланот вибро-систем за фидбек на команда на возачот, а за целта користат постоечка база на воланот од моделот i30.

„Го избравме i30 да покажеме дека иновацијата не е ограничена само на повисоките автомобили“, вели Кајзер.Hyundai има намера да докаже дека иновацијата треба да биде достапна за поголема корисничка група“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW добива нов шеф доаѓа од директорската „фотељата” во Porsche!

За Ford Bronco нема непристапен терен!

Tesla подготвува уште еден pick-up, покрај Cybertruck

Infiniti станува Nissan plus!

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha