Во Берлин со регистерски таблички и за велосипеди!?

Градските власти во Берлин велат дека во повеќе од 50 проценти од случаите, велосипедистите се одговорни за несреќи во кои учествуваат…

Затоа, пишува Berlin Morgenpost, се размислува за воведување регистарски таблички за велосипеди.

Здруженијата на велосипедисти ја осудуваат оваа намера на берлинските власти, но се чини дека одговорните не се грижат премногу за тоа.

Со регистарски таблички, велосипедистите исто така би биле подложни на казна.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Nissan Titan стана pick up камионет на струја!

Rolls-Royce Black Badge колекција доби одвежување

Од Maserati го најавуваат  Project Rekall

Последниот Fiat 124 Spider за Јапонија ќе биде продаден на аукција

Најопасни се патиштата со минимално ограничување на брзини!

Последни рендери на идниот Peugeot 308

Volkswagen „кинески“ модел воведува  во Европа

Новиот SUV на MINI ќе се прави во Германија

Трејлер за нова Grand Tour авантура