Во Франција објавени цените за новиот Citroen C4

Citroen. Деновиве,  во Франција, започна со нарачки за новата генерација на моделот C4, како и за неговата електрична верзија e-C4.

Цените на бензинците започнуваат од 20.900 евра, за дизелите од 23.200 евра, додека за електричниот е-С4 треба да се издвои од 35.600 евра (со субвенција во износ од 7.000 евра, неговата цена во Франција е 28.600 евра).

Комплетниот ценовник во Франција изгледа вака:

Бензинци:

PureTech 100 BVM6 Live : 20.900 евра

PureTech 100 BVM6 Feel : 23.400 евра

PureTech 130 BVM6 Feel : 24.900 евра

PureTech 130 BVM6 Feel Pack : 26.400 евра

PureTech 130 BVM6 Shine : 27.300 евра

PureTech 130 EAT8 Feel : 26.900 евра

PureTech 130 EAT8 Feel Pack : 28.400 евра

PureTech 130 EAT8 Shine : 29.30 евра

PureTech 130 EAT8 Shine Pack : 30.500 евра

PureTech 155 EAT8 Shine : 30.550евра

PureTech 155 EAT8 Shine Pack : 31.750 евра

Дизели:

BlueHDi 110 BVM6 Live : 23.200 евра

BlueHDi 110 BVM6 Feel : 25.700 евра

BlueHDi 110 BVM6 Feel Pack : 27.200 евра

BlueHDi 110 BVM6 Shine : 28.100 евра

 

BlueHDi 130 EAT8 Feel : 28.700 евра

BlueHDi 130 EAT8 Feel Pack : 30.200 евра

BlueHDi 130 EAT8 Shine : 31.100 евра

BlueHDi 130 EAT8 Shine Pack : 32.200 евра

Електрични верзии (без пресметани субвенции):

136 KS Feel : 35.600 евра

136 KS Feel Pack : 36.700 евра

136 KS Shine : 37.600 евра

136 KS Shine Pack : 38.800 евра

Колкави ќе бидат цените на моделите на нашиот пазар ќе дознаеме наскоро од нашиот импортер Авто Нова, од Скопје

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

АвтоВаз произведе 30 милионити автомобил

GM со нов електричен Hummer со нов Crab Mode начин на возење

Hyundai Sonata N Line

Ваков скок може да изведе само Kia

Новиот Tesla Roadster ќе настапи на Нирбургринг 2021

Наједноставно и најевтино амфибија возило

Radical SR10 за тркачи и вистински ентузијасти во големите брзини

Видео: најава за новите BMW M3 и M4

VW ID.3 најпродаван модел во првата половина на септември во Норвешка!