Во наредните 10 години VW Group планира производство на 22 милиони EV!

Речи 70 нови електрични модели до 2028 година, наместо до скоро најавуваните 50 е планот што деновиве го промовира VAG концернот

Темелните промени во Volkswagen Grоup продолжуваат особено во системот на индивидуалната мобилност и системски се усогласува кон електричната мобилност.

Најдобар показател е како Групата планира во наредните 10 години да лансира на пазарот дури 70 нови електрични модели наместо 50 како што претходно било планирано.

Како резултат на тоа, најавениот број на возила што ќе се градат врз електричните платформи во наредните десет години од предвидуваните  15 милиони единици се зголеми на 22 милиони.

Проширувањето на  e-мобилноста е многу важен дел на изградбата на патот кон неутралниот баланс на  CO2.

Од Volkswagen ја потпишаа еколошки настроената програма на декарбонизација  со цел да се постигне потполна неутралност во рамнотежата на  CO2 во сите подрачја. При тоа се мисли од самиот почеток на производниот процес , па се до крајот, односно до конечниот производ,како и на администрацијата и тоа до 2050 година.

Во Volkswagen, според тоа, сиот свој фокус го насочиле кон реализација на Парискиот климатски договор.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид

Колку се точни податоците на производителите за потрошувачката на гориво на нивните модели

Како се вози на пат без средишна линија

 Како да го вратите автомобилот во форма по долгата зима!

Биогоривата загадуваат за 60 проценти помалку од фосилните горива