Во Србија наскоро ќе може да се вози и со 150 km/h

На возачите на патиштата низ Србија наскоро ќе им се толерира брзина до 150 km/h на делниците од автопатот каде засега максималниот лимит изнесува 130 km/h, изјавил диеркторот на „патишта Србија“ Зоран Дробњак кој истакнал дека сега се работи за предлог што „патишта на Србија“ ќе го исправат до МВР на Србија …

Во зијавата за дневниот весник Blic, Дробњак рекол дека „Патишта на Србија“ ќе предложат на Министерството на внатрешни работи на Србија на автопат да се толерираат пречекорувања на максималната брзина од 20 km/h, а тоа значи дека на одредени делници од автопа ќе биде дозволено возење со брзини до 150 km/h.

„ Останува уште да го финишираме договорот, па на делниците од автопат да се зголемат ограничувањата на брзината на 150 km/h и така лимитот да се сообрази со европските стандарди “, објаснил Дробњак.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новата генерација Ford Kuga со 5 ѕвезди на Euro NCAP тестот!

Ндминати најголемите очекувања: нарачани над  30.000 Porsche Taycan

Ексклузивно: Новата  Mercedes-Benz GLA во чекор со дигиталните трендови

Германците ги поминаа Норвежаните во купување на EV

PSA ќе ги електрифицира сите бензински модели во Кина

Се враќа LADA Niva – АвтоВАЗ го откупи учеството на GM!

Не Teasla, ами Nikola Tre, e прв камион на струја што доаѓа во Европа

Toyota Rav4 Автомобил на годината 2019 во Јапонија!

VW го најави Nivus crossover coupe!