Во своите погони во Чешка Hyundai 3.000.000 автомобил

Фабриката на Hyundai во Ношовице, во Чешка, деновиве, прослави убаво постигнување…

Производителот на автомобили од Јужна Кореја, Hyundai Motor, деновиве, го прослави симнувањето на три милионитиот автомобил од погоните на оваа фабрика  во Чешка.

Имено Manufacturing Czech (HMMC) Ношовица, кон крајот на минатиот месец Мај го произведе автомобилот со сериски број 3.000.000.

Јубилејниот модел произведен во современите погони е  i30 N, популарниот автомобил со високи перформанси на Hyundai, a нарачан е од купувач од Германија.

Успехот на фабриката не би бил можен без големата посветеност и залагањето на вработените во истата, затоа и тие биле една од главните состојки на оваа прекрасна и успешна приказна.

За таа пригода челниците на Hyundai повикаа бројни посебни гости, вклучувајќи го меѓу нив и Гувернерот на Регионот, потоа градоначалниците на околните градови и општини, трговците, снабдувачите со делови и секако медиумите за да го споделат огромното постигнување на нивната фабрика во Чешката Република.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Mach- E – новиот Ford Mustang на струја и тоа не е единствената новост!

Ajlani Drakuma – уште еден хипер автомобил од ОАЕ

Auto Bild ги додели наградите „Златен волан“ за најдобрите по класи автомобили

Range Rover најави crossover за 2021 година

Седиштата на Ford ќе мерат влажност на воздух,ќе полнат мобилни…

Италијанската полиција во флота добива и Suzuki Jimnу!

Maserati GranTurismo Zeda

Lexus  сопроизведен целосно електричниот модел за 10 дена во Кина

Кои се доверливи а кои треба да се избегнуваат, покажа TUV прегледот на 9 милиони возиламодели