Volkswagen Group обезбеди нови количини на литиум за батерии за EV

Тоа е само потврда на планот и стратегијата на германскиот автомобилски концерн…

Деновиве, Volkswagen Grоup и Ganfeng Lithium Co., од покраината во Јианџи (Jiangxi), Кина , потпишаа меморандум за разбирање за долгорочни резерви на литиум за батерии.

Според таа спогодба, Ganfeng ќе ја снабдува со литиум целата Групација Volkswagen и нивните добавувачи во наредните 10 години.

Тоа е навистина многу значаен настан, за продолжување на експанзијата на електричната ера на германскиот автомобилски концерн

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Honda концепт ја најавува електричната иднина во Кина на Шангај 2019

Најавен електричен хипер автомобил Lotus Type 130

Renault со нов дизајнерски центар во Шангај

Детектори што препознаваат дали користите мобилен додека возите!

VW размислува да земе поголем пакет акции од заедничката компанија со ЈАС

Geely лансира нов електричен бренд -Geometry со „убиец“ на Тesla Model 3!

Наскоро и официјално Polestar 2 а во производство вгодина!

Nissan X-Trail со нови и поефикасни мотори

Во Шангај Audi ќе се престави со  Audi AI: ME, Audi e-tron и Audi Q2L e-tron