Volkswagen ID.3 ќе комуницира со патниците

Покрај со веќе познатите информации, Volkswagen, ќе ги освојува идните клиенти кои се заинтересирани за целосно електричниот Volkswagen ID.3 и со некои уникатни детали што во секој случај заслужуваат да им се посвети внимание…

Помеѓу тие детали секако е и тој што на електричниот ID. “ќе му овозможи визуелно да комуницира со патниците преку LED лента што минува низ кок питот на моделот Volkswagen ID.3.

Во момент кога се активира гласовната контрола, лентата со светлосни сигнали ќе ги следи реакциите на секој поединечен систем.

Па овој еден вид на AI (вештачка интелигенција) во автомобилот , со трепкање ќе го информира возачот кога да ја смени лентата, ќе го сигнализира полнењето на батериите, потоа моќноста на сопирање …

Од  Volkswagen објаснуваат дека сите тие системи сакаат да создадат поудобна атмосфера во кабината, но исто така и да го олеснат користењето на возилото, потполна негова автономија во возењето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW инвестира 2,6 милијарди евра во „старт-ап” компанијата Argo AI

Најавен Maserati Ghibli Hybrid

Audi најавува „пионерски” модели со висока ефикасност”

Новите модели на Fiat нудат заштита од вируси!

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic

Peugeot управувач: Од едноставна “рачка” до мултифункцонален управувач

Во BMW применета вештачка интелигенција за фарбање каросерии

Ferrari нема да произведува електричен супер автомобил -струјата се уште заостанува со перформансите!