Volkswagen сака да помогне во производство на медицинска опрема!

Групата Volkswagen има повеќе од 125 индустриски 3D печатари  способни да форматираат медицински помагала

Челниците на Групацијата VW ги ставија погоните во кои е прекинато производството на возила на располагање на властите со јасен став дека многу бргу би можеле да почнат со производство на компоненти за медицинска опрема.

Помеѓу другото би роизведувале и витални делови и за респиратори.

Од Volkswagen порачуваат деkа само им требаат скици и дека веднаш можат да почнат со работа

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пресврт поради кризата се замрзнува, или забавува електрификацијата на возилата

Иако пазарот запре, сета годишна продукција на овој модел е распродадена

Во Флорида во пожар изгореле над 3.500 автомобили

Саемот во Пекинг одложен за крајот на септември и почетокот на октомври

Нови ознаки на гумите во ЕУ

Alfa Romeo Giulietta заминува во пензија, а пристигнува SUV моделот Tonale

Lexus продал дури 250.000 SUV и crossover модели во Европа

ЕУ регулатива за намалување на емисијата на CO2 од патничките автомобили

Најава за пристигање на новите Jeep Renegade и Compass 4xe