Volvo FH крал на економичноста!

Производителот на тешки комерцијални возила од Шведска деновиве претстави нова економична технологија…

Од Volvo повторно потврдуваат дека се лидери и дека поставуваат стандарди за сите останати производители во овој сегмент кога станува збор за штедливоста.

Со технологијата за заштеда на горивото  I-Save при што заштедата се движи до  7%, и што одлично се надополнува со новите Volvo D13TC агрегати, станува најефикасно решение за долгите релации.

Покрај тоа, ажуриран е и софтверот ( software) на I-See и на I-Shift, што врз база на мапата го оптимизираат камионот за долготрајно возење.

Можеме да кажеме дека Швеѓаните ја донесуваат технологијата на иднината, создавајќи ултимативен камион за долги релации sкој на клиентите им е достапен веќе денес.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид

Колку се точни податоците на производителите за потрошувачката на гориво на нивните модели

Како се вози на пат без средишна линија

 Како да го вратите автомобилот во форма по долгата зима!

Биогоривата загадуваат за 60 проценти помалку од фосилните горива