Volvo ги објави продажните резултати

Volvo Cars потврди дека продала 44.664 автомобили во јули, што е за 21,5 отсто помалку во споредба со истиот месец минатата година…

Побарувачката за автомобилите на компанијата останува силна, особено за гамата Recharge на чисто електрични и plug-in хибридни автомобили.

Продажбите во јули сè уште беа под влијание на ограничувањата на понудата пренесени од претходните месеци. Ова особено влијаеше на малопродажните испораки на Recharge автомобили во текот на месецот и се очекува да продолжи да влијае на неговата продажба на мало во тековниот квартал.

Уделот на целосно електрични возила беше 3,5 отсто. За цела 2022 година останува целта да се достигне двоцифрен удел на електричните автомобили

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Купувачите од САД најзадоволни од технолошките новини кај Genesis

Изменето логото на Citroen

Кинескиот BYD размислува за производство на електрични автомобили во Европа

Honda во септември го намали производството за 40%

Фалсификувани автомобилски делови-измама опасна по живот

Цената на бензините оди надолу а на дизелот нагоре!

R5 TURBO 3E ја освои ја освои наградата на публиката на натпреварот „Уметност елеганција 2022 “ во Шантили

Ferrari Purosangue затрупан со идеи

Голем интерес за електричен VW ID. Buzz