Volvo најдоверлива марка!

Кога станува збор за дефектите, Британците, очигледно е немаат проблеми со  марката од Шведска, барем според податоците добиени од истражувањето на J.D Powera

Студијата на J.D. Power се однесува на истражувањата поврзани со доверливоста на возилата, при што повеќе од 11.000 луѓе ги споделиле своите искуства кога станува збор за дефектите на нивните миленици на четири тркала.

Резултатот на студијата го потврдува успехот на марката Volvo.

Сопствениците на скандинавската марка му дале на брендот највисоки оценки, по што уште еднаш потврдиле за каков врвен производител на автомобили станува збор.

Долгорочната доверливост има директно влијание на денешната продажба и лојалноста во иднина кон марката“, изјавил Марк Лендрих (Mark Lendrich),возач на истражувањето во J.D. Power Europe.

„ Наградата на марката за студијата за доверливост на возилата во Велика Британија за тековната 2019 година потенцира дека Volvo бил во состојба да ги задоволи барањата на  групата премиум купувачи, кога станува збор за доверливоста на автомобилите“, кажал Џон Веикфилд (Jon Wakefield), главниот човек на во Обединетото Кралство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Руси и се е можно – Од Bentley направил тенк!?

Обновен Citroën Scarabee d’Or првото возило што ја минало Сахара!

BMW i3 -хит за полицајци пожарникари и итна служба…

Баварците ја одбележуваат 35 годишнината на Series 5 со лимитирано издание

Renault Zoe такси што самостојно вози!

Книгата за брендот Bentley поскапа од автомобил на оваа марка!

Посебна серија Smart ForTwo FCE #21- за збогување со бензинците

Porsche Driving Expеrience-нова авантура и промоција на новиот 911 во Македонија

Новиот Alfa Romeo 8 C – Hybrid co 800 KS