VW форсира природен гас и во Polo и во Golf

Volkwagen за моделска 2019 година ја освежува својата понуда на модели со погон на компримиран природен гас CNG за по зелена флота

Така Polo TGI со мотор со работен волумен од 1,0-литри, со три цилиндри, со моќ од 90KS, добива и трет CNG резервоар, па сега само во CNG мод може да вози 368 km и тоа по новите WLTP стандарди.

Од друга страна, поголемиот Golf TGI сега има нов бензински турбо мотор, со работен волумен од 1,5-литри, со четири цилиндри, со моќ од 130KS, при што автономијата на возење само во CNG мод е продолжена на 422 km, додека потрошувачката изнесува 3.5 – 3.6 kg компримиран гас на изминати 100 km.

Цената на Polo TGI во Германија изнесува до 21.100 евра, a Golf TGI од 26.475 евра.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Fiat тивко, без голема помпа подготвува освежување на својата гама

Помал SUV на Fiat за пазарите во Јужна Америка

Tesla Model 3 – Запрено производството поради премногу проблеми!

KIA во првото полугодие со одлична продажба!

В. Британија со повеќе станици за полнење на EV од бензински пумпи!

Во сила Законот за субвенции на нови и половни поеколошки возила

Фрлање догорче од цигара од автомоби во Грција може да ве чини возачка дозвола

Компактниот Jaguar и crossover coupe на BMW платформа!

Hyundai Nexo со oдлична оцена од IIHS