VW I.D.3 предизвика вистинска манија на  пазарот!

Потврда, по којзнае кој пат, дека што и да исфрлат на пазарот од Волфсбург, тоа веднаш се претвора во пазарен хит модел…

Не помина ниту една недела од почетокот на прибележување на нарачките за целосно електричниот автомобил на Volkswagen, моделот  ID.3, а веќе се пријавиле повеќе од 15.000 купувачи за истиот.

Тоа е потврда дека Volkswagen Group е потполно подготвен за целосно електричната ID ера.

Имено веќе за една недела е распродадена повеќе од половината од производниот волумен во првата година ( 30.000 примероци), колку се планирани во првата моделска година.

Навистина по „Буба“ и Golf, Германците најавуваат раѓање на нова, овој пат електрична, автомобилска икона.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Метанско гориво достапно и на бензинската станица Гевгелија

Volvo Cars не повлекува автомобили од пазарот!

Во план спортски урбан Volkswagen crossover

Volvo ќе ја проширува SUV понудата

Ford и Ми-Да Гранд Моторс во нов импортерски, продажнен и сервисен центар

Новиот  Citroen C5 Aircross SUV: Веќе  продаден во над 50,000 примероци!

Следно ниво VW и Ford договорија соработка и за автономни и за EV

Исполни ја твојата желба за нова Кia!

Новата Mazdat 3 co Red Dot Best of The Best награда