VW со ново лого повикува на подигање на свеста кај луѓето

Ситуацијата со корона вирусот ги принуди производителите на автомобили на дополнителен поттик на јавноста за кревање на нивото на свеста и за сериозно сваќање на предупредувањата од медицинските експерти …

Во Volkswagen дошле на генијална идеја. Својот од неодамна освежен логотип на марката повторно го измениле, но овој пат поради актуелната ситуација во која се наоѓа целиот свет погоден од пандемијата – корона вирус.

Новото лого ќе се користи на социјалните мрежи и на останатите пропратни активности, повикувајќи ги луѓето на дисциплина.

Поточно на социјална дистанца и постојано одржување на растојание, како и потсетување на постојано одржување на хигиената.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Киев размислува за забрана на користење на приватни возила

Audi пронајде начин да помогне да се прекрати времето во карантин

И Hyundai го менува логото, а Mercedes ja намали ѕвездата

Електричниот Fisker Ocean ќе има и воена и верзија за спасување

Кампери на три тркала 4.900 долари

BMW M4 ‘ракета’ од Минхен со 510 KС за 3,4 до 100 км/ч!

VW со виртуелна изведба на штандот од откажаниот Салонот во Женева

Уловен Facelift на редизајнираниот Fiat Tipo

VW Camper Van со преку 5.000 КС