VW тврди дека нивниот нов TDI е навистина чист!

Со пристигнувањето на новата генерација на Golf, легендарниот дизел мотор од семејството TDI не замин во „пензија“ , ту спротивно на тоа сега е претставен како еден од еколошките адути на новиот VW Golf 8…

Нивниот нов агрегат со кодна ознака EA288 од концепцијата TDI e дел од погонската понуда и на Golf 8.

Причината зошто веќе сега ги исполнува Euro 6d нормите не е во иновација на работата на моторот, туку во процесот на третирање на издувните гасови.

Филтрација на издувните гасови сега се изведува низ три системи, a два работат како SCR катализатори на селективна редукција со Ad Blue раствор на урина во вода.

Инаку таа технологија, Германците, ја нарекуваат  Twin-Dosing, a емисијата на азотни оксиди –  NOx (честички) , со тоа е за дури 80 % пониска, истакнуваат од Volkswagen.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

KIA со помош на Rimac подготвува електричен автомобил

VW со супер брзи полначи за EV за кои не е потребна посебна инфраструктура

Lexus EЅ со камери наместо ретровизори

Automechanika Франкфурт и APRA Europe промовираат нов одржлив тренд- префабрикување!

Porsche Cayman GT4 и Boxster Spyder наскоро  со автоматски менуач!

Зошто ЕУ става акцент на алтернативните видови на горива

Новиот VW Passat пристигнува 2021 или 2022 и тоа на струја!

Volvo и  Varjo  со прва употреба на мешана реалност за развој на автомобили !

Тивко влечење: Opel Grandland X со електричен погон на сите тркала