Wiesman се враќа со Project Gecko

На сцена се враќа производителот на егзотични спортски автомобили од Германија Wiesmann, што со нов затемнет teaser слики и со кус видео запис го најавува својот нов модел…

Станува збор за Wiesman Project Gecko што премиера на глобално рамниште ќе има кон крајот на тековната 2019 година, додека пак на купувачите ќе им биде понуден во текот на наредната 2020.

Новиот автомобил на Wiesmann ќе се одликува со карактеристичен дизајн –препознатлив за оваа ексклузивна марка  („ еволуција наместо револуција“), a за погон ќе биде задолжен агрегатот на BMW ( кков што беше случајот и до сега).

Говориме за турбо бензински агрегат со работен волумен од 4,4– литри со осум цилиндри поставени во форма на латинската буква „V“, што е комбиниран со осум степен автоматски менувач на брзини и со погона на тркалата од задната оска.

Според податоците наведени од Компанијата автомобилот од 0 до 100 km/h ќе забрзува за 3,5 секуни и би требало да постигнува максимална брзина од 320 km/h.

Во кусата вест пласирана на специјализираните портали уште е наведено и дека Project Gecko ќе ја користи новата платформа, како и тоа дека распоредот на тежината на предната и на задната оска ќе биде идентичен – односно иделани 50:50.

Се во се од, Wiesmann тврдат дека Project Gecko ќе биде помоќен, подинамичен и подраматичен од сите нивни автомобили што досега биле направени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

За Ford Bronco нема непристапен терен!

Tesla подготвува уште еден pick-up, покрај Cybertruck

Infiniti станува Nissan plus!

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha

BMW M2 (2021): нов ултра-спортски дериват на баварскиот компактен тркач