За 10 години Renault испорачал 300,000 електрични возила!

Од Renault соопштија дека имаат продадено повеќе од 300.000 електрични возила ширум Европа, потврдувајќи ја на тој начин уште еднаш својата водечка позиција во сегментот на електрични возила…

Renault Z.E. асортиманот нуди пет различни модели, како за патнички автомобили, така и за товарни возила.

Првото Renault електрично возило беше лансирано во 2010 година, со континуиран раст на продажбата од година во година, а само во Франција се возат над 100.000 модели ZOE.

И покрај тешките услови на пазарот, силната прва половина на 2020 година резултираше во зголемување на продажбата на новиот ZOE за речиси 50%, во однос на истиот временски период од минатата 2019 година кога биле продадени 37.540 такви автомобили.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ford ги запре испораките на Kugа PHEV поради опасност од самозапалување!

Mitsubishi од септември ги запира испораките на SUV возила во Европа

Уште еден познат автомобил исчезнува од пазарот во САД!

Toyota Corolla – Најпродаван автомобил во првата половина на 2020 година

Шефот на РЅА Opel од идната година ќе носи профит

Golf се врати на врвот на Европа!

SEMA сепак го откажа настанот за 2020 година

Продажбата на Lada го достигна нивото пред кризата и продолжува да расте!

Во Франција расправа за локацијата каде ќе се прави електричната Dacia