За еколошко и поекономично возење авт- плин во  „Аутомакедонија“

Аутомакедонија, е овластен увозник и сервисер на уредите од Италијанскиот премиум бренд “BRC Gas Equipment” за конверзија на бензински мотори во мотори на течен нафтен гас (ТНГ) со кој ви обезбедува еколошко и штедливо возење!

Искористете го моментот и кампањата на Министерството за Економија со која се субвенциоираат до 50% од трошокот за вградување на плинскиот уред.

Врвниот уред на “BRC” можете да го вградите во мулти бренд сервисниот центар на Аутомакедонија во населбата Автокоманда.

 Зошто да вградите уред на течен авто гас (авто плин)?

Една од примарните цели на вградувањето на уредот за ТНГ – е заштедата на финансии.

Колку ќе заштедите со монтажа на уредот BRC?

Според официјалниот калкулатор на BRC докажан во пракса, со монтирање на уредот за ТНГ на BRC, ќе заштедите до 47% од трошокот за гориво.

Со оваа калкулација, ако и вашето возило троши просечни 8 литри на 100 км, и минувате 15.000 км годишно – со заштедата, сте ја вратиле вашата инвестиција – Во првата година!

Ако пак успеете да ја обезбедите субвенцијата на Министерството за Економија, вашата инвестиција се враќа за многу пократок временски период.

Ако сакате точно да пресметате, колку ќе штедите со вградување на плинскиот уред на Вашето возило, посетете го калкулаторот на BRC на  линкот https://brc.it/en/save-and-reduce/

Потребно ВИ е и финансирање? Што велите на рата од 1.150 денари?

Во соработка со домашните банки, Аутомакедонија Ви нуди и специјален “Вози и штеди” финансиски пакет, со кој уредот на BRC можете да го добиете и со брз, експресен кредит.

Најпродаваниот уред – мултисеквенционален уред на BRC можете да го добиете и на : 36 рати по 1.150 денари!

Со овој кредит, можете лесно да го вградите уредот, и веднаш, од првиот месец, со заштедата на трошокот за гориво – да возите и штедите

Аплицирањето, процедурата и одобрувањето се спроведуваат – експресно брзо.

Што е со моќноста?

Ќе се изненадите од моќта на уредот на BRC. Префрлањето на режимот од бензин на авто плин е автоматски и незабележителен, а загубата на моќноста на моторот е толку мала што воопшто нема да ја почувствувате.  На тој начин добивате економичен мотор со недопрена моќност и забрзување.

Зошто да се одлучите за BRC GAS EQUIPMENT?

Уредот на BRC е атестиран и сертифициран за употреба во Европската Унија. Се употребува како уред за првовградување (оригинален уред) кај голем број возила во Италија и странство, а меѓу нив се и брендовите – Chevrolet, Daimler-Chrysler, Dewan-Hyundai, FIAT-Tofas, Ford, Jaguar, MAN, Maruti Suzuki, Mitsubishi, PSA Peugeot-Citroën, Subaru, Volkswagen, Hyundai, Kia, Great Wall, Volvo, Piaggiо.

Во Италија, во 2017 година се вградени над 160.000 уреди за конверзија на авто плин! Во сервисниот центар на Аутомакедонија добивате гаранција на квалитетот и сериозен премиум сервис за одржување и сервисирање, со едуциран кадар со долгогодишно искуство во работата и сериозна залиха на резервни делови.

Размислете и еколошки за одговорот?

Имено со уредот за 90% е помало загадувањето одошто со дизел мо0торите !Возилата со вграден уред за авто плин имаaт сериозно помала емисија на јаглеродни и азотни оксиди од бензинскиот мотор, а има за неверојатни 90% помала емисија на азотни оксиди и отровни честитки кои ги генерираат дизел моторите.

ВЕ очекуваме

Ако и Вие сакате да бидете еден од многуте задоволни корисници на BRC GAS EQUIPMENT уред, побарајте не на телефон :б02 3103 130

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Совет : По долгото возење со високо оптоварување не гаснете го веднаш моторот!

Ако еден автомобил го користат повеќе возачи задолжително дезинфицирајте го!

Volkswagen исплатил поголем дел од спогодби за отштета во „дизелгејт” скандалот во Германија

Tesla повторно пред проблеми сега поради големиот централен екран во модел Ѕ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид