ZF и Danfoss партнери во развој на е-погони

Двете компании ја интензивираат меѓусебната соработка со ново стратешко  партнерство насочено кон електричните погони…

Компаниите ZF Friedrichshafen и Danfoss од Данска ја интензивираат постојната заедничка соработка преку стратешко партнерство за заеднички развој и производство на поцврсти и ефикасни модули за напојување за електрифицирани погони.

Според договореното од Danfoss ќе дејствуваат како снабдувач за модулите за напојување, вклучувајќи ги и полу проводниците за напојување кои ZF ги развива во неодамна објавената соработка со специјалистот за полу проводници Cree.

Прва голема пресвртница во партнерството е договорот за снабдување на проектот на ZF што би требало да започне со сериско производство во 2022 година.

Покрај стандардните апликации од 400 волти, двете компании исто така започнаа со заеднички развој и на 800-волтен модул за сериски производствен проект.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Совет : По долгото возење со високо оптоварување не гаснете го веднаш моторот!

Ако еден автомобил го користат повеќе возачи задолжително дезинфицирајте го!

Volkswagen исплатил поголем дел од спогодби за отштета во „дизелгејт” скандалот во Германија

Tesla повторно пред проблеми сега поради големиот централен екран во модел Ѕ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид