Cybertruck тестиран во Словачка

Електричниот up модел на Tesla се заглави на брегот на езерото…

Во Словачка, сопственикот на Cybertruck, кој возел со својот автомобил од Чешка, решил да го тестира возилото тешко три тони во езерото Мале Кошариска (Malé Košariská), недалеку од Братислава. Тестот не успеа бидејќи наводно неуништливиот автомобил се заглавил.

Неколку луѓе помогнале да се извлече автомобилот, тие ископале чакал, ставиле штици под тркалата и го турнале возилото, пишува Huntinspeed.sk. Случајните минувачи на крајот успеале да го ослободат возилото. Сопственикот сакаше да го тестира таканаречениот wade mode на Cybertruck, кој му овозможува на автомобилот да вози низ вода.

Овој режим на возење е наменет за вода длабока до 81 сантиметар. На возачите им се препорачува претходно да ја проверат состојбата на дното и длабочината.

НАЈНОВИ