BASF и Stena заеднички ќе рециклираат батерии за електрични возила

Германскиот BASF, производител на материјали за батерии, и шведската Stena Recycling објавија дека постигнале договор за рециклирање на батерии за електрични возила…

Stena ќе собира, проценува и претходно ќе ги обработува отпадните батерии и отпадот од производството на батерии во својот капацитет за рециклирање батерии во Халмстад, Шведска.

BASF дополнително ќе ги обработува и рафинира остатоците во својата прототип на рафинерија за метал за рециклирање батерии во Шварцхајд, Германија.

НАЈНОВИ