Го позајмил своето Ferrari на пријател, а тој направил штета од 100.000 евра

Ова не беше добар почеток на новата година за овој возач на Ferrari!…

На 1 јануари 2024 година, тој ја загуби контролата над Ferrari 296 GTB со 830 КС, кој потоа се заглави меѓу столб и столб за светилка.

Во петминутното видео на YouTube можете да ги видите последиците од несреќата што се случи на познатата лондонска улица Парк Лејн (Park Lane). Прометниот пат има ограничување на брзината од 20 mph (32 km/h). Според првите полициски извештаи, возачот се движел многу побрзо кога доживеал незгода на коловозот натопен од дожд, пренесуваат информативните портали.

„Несреќното“ Ferrari прво косело метален столб, а потоа свртел за 180 степени и застанал со опашката на столб. Во незгодата, за среќа, возачот не бил повреден. Според Daily Mail, возачот наводно веднаш по несреќата ги извадил табличките и ги ставил во автомобилот, а ова Ferrari, наводно е регистрирано во Катар.

На видеото може да се види дека Ferrari – инаку извонредно конфигуриран 296 GTB во Viola Hong Kong  боја, со жолти ленти и жолта внатрешност – претрпе значителна штета.

Имено, се гледа дека предниот браник воопшто го нема, а фаровите и хаубата се оштетени. Оштетувањето на задниот дел е дури и посериозно. Светлосниот столб влезе длабоко во браникот точно во средината на ова Ferrari.

Според првите, претпазливи проценки, трошоците за поправка најверојатно ќе изнесуваат најмалку 100.000 евра, а доколку се оштети и хибридниот погон составен од три литарски битурбо мотор со шест цилиндри поставени во форма на латинската буква V и електромотор, сумата веројатно ќе биде значително поголема.

И како оваа несреќа да не била доволно глупава, во овој случај постои и фактот дека во моментот на несреќата не бил сопственикот зад воланот, туку пријател!

Навистина мора да признаеме дека за овој сопственик на супер автомобилот од Маранело годинава не започна баш блескаво.

НАЈНОВИ