Honda Sustaina-C Concept на модната недела во Милано

Hondа е исто така присутна на овогодинешната модна недела во Милано, прикажувајќи ги различните видови на мобилност што ги нуди компанијата, вклучувајќи мотоцикли и автомобили…

Производите за мобилност се направени од различни материјали, вклучувајќи метали, смоли и ткаенини. Сепак, овие материјали и ресурси се ограничени. Ако ги користиме само сегашните начини на правење производи и рециклирање, порано или подоцна ќе дојде време кога ќе стане тешко да се одржи нашето производство на производи за мобилност.

Концептот Sustaina-C е едно од студиите за електрична мобилност што ве ослободува од ограничувањата на ограничените ресурси. Направен е со повторна употреба на собраната искористена акрилна смола, а преку циркулацијата на ресурсите ги ослободува ограничувањата на ограничените ресурси и овозможува заштита на глобалната средина и радост од слободното движење во иднината.

Sustaina-C Concept за прв пат беше претставен во октомври минатата година на саемот во Токио, додека на модната недела во Милано дојде со нова надворешна графика.

Тоа е визија за мало, ретро-стил EV што е инспирирано од стариот Honda City и се справува со одржливоста со акрилно тело што може да се рециклира.

Концептот нагласува дека е можно да се користат иновативни материјали и да се создаде уникатна дизајнерска естетика, а истовремено да се намалат емисиите на CO2 кои произлегуваат од производствениот процес. Ова е еден начин на кој Honda планира да постигне јаглеродна неутралност во сите свои производи и операции до 2050 година.

Покрај тоа што имаат атрактивна естетика, панелите на возилата се отпорни на пукнатини и имаат способност да се вратат во првобитната форма по помали удари; покрај тоа, тие имаат висока отпорност на атмосферски агенси и минимална деградација на сончева светлина.

Назад има мини-LED екран, дизајниран да комуницира со другите учесници во сообраќајот преку едноставни текстуални пораки или слики, со што нуди потенцијална нова димензија за надворешниот дизајн на идните возила.

 

НАЈНОВИ