Канадската полиција ги советува возачите да ги остават клучевите од возилото пред домашните врати

Торонто има сериозен проблем со кражби на автомобили и провалувања на возила, а полицијата засега не може да најде решение…

На неодамнешниот состанок, еден полицаец го кажа следново: Ако крадците тропаат да ви го украдат автомобилот, само доставете им го.

Како што објави блогот TO, полицискиот службеник во Торонто Марко Рикиарди рекол:

– За да ја спречите можноста од напад во вашиот дом, оставете ги клучевите надвор од влезната врата додека тие упаѓаат во вашиот дом за да ви го украдат автомобилот. Ништо друго не сакаат.

Некои жители на Торонто очигледно го зедоа советот при срце, како една личност на која, откако трипати и упаднаа возилото, реши да го остави својот автомобил отклучен (заедно со голема белешка за докажување). Буквално преведено, човекот напиша – колата ми е отклучена, не ја крши. Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab

 

НАЈНОВИ