Lada Largus Cube

Руската компанија Promteh претстави модернизирана верзија на својата испорака Lada Largus Cube, која се карактеризира со надградба со целосни вертикални странични ѕидови…

Волуменот на основното комбе достигнува 4,9 кубни метри наместо четири кај претходникот.

Карго-патничката верзија со пет седишта има товарен простор од 3 кубни метри, додека верзијата со седум седишта има капацитет на багажникот од 1,5 m3.

Largus Cube порасна малку, па должината е 4970 mm, ширината 1700 mm и висината 1930 mm. Вкупната тежина е зголемена на 2200 kg, а носивоста е 850 kg.

Largus Cube се нуди и во две специјализирани верзии.

Првиот е амбулантно возило кое на носилки може да превезе три лица и еден пациент, а во кабината има медицинска опрема која овозможува прва помош на пат.

Друга опција е „социјално такси“, односно автомобил за превоз на лица со посебни потреби, вклучувајќи ги и оние со ограничена подвижност. Има преклопна рампа со можност за вградување на електромеханички уред за подигање.

Возилото е опремено со стандарден 1,6-литарски мотор со моќ од 90 КС и пет (5) степен мануелен менувач.

Производството ќе започне на крајот на летото, по завршувањето на сертификацијата.

НАЈНОВИ